Finabarnsaker – Inspiration för barn och familj

Thaimat!

Vad mycket gott vi ätit här i Thailand! Jag älskar thaimat! För barnen har det varit lite svårare med maten och det känns som att de levt på chicken nuggets och pannkakor i sex veckor ? I skolan fick dom thaimat varje dag så där fick de prova på allt möjligt men ofta är det såser blandat med massa grönsaker och ganska starkt så det har inte varit helt poppis. Men dom har fått fantastiskt god frukt varje dag!

Förra veckan bestämde vi oss för att prova på avsmakningsmenyn på Time for Lime. Det är en mysig restaurang vid stranden Klong Dao och dom har även matlagningskurser. Time for Lime har olika avsmakningsmenyer olika dagar och när vi var där så började vi med en tallrik som hette Taste of Thailand.

Den bestod av ett blad som man vek ihop och så la man i chili, ingefära, nötter, lime, torkade räkskal och rödlök och hällde på honung. Typ som en thailändsk tacos ?. Smakerna var okej men jag hade lite svårt att äta bladet som kändes som att det var plockat från närmsta träd haha…

IMG_0117

 IMG_0091

Min favorit vad den friterade papayasalladen med fisksås och en pasta som var gudomlig! Det är så kul med avsmakningsmenyer för jag hade förmodligen inte beställt in dessa rätter själv annars.

IMG_0104

Enlight1

Efterrätten bestod av mango på risbädd med cocossås!

Enlight1

Kommer vi tillbaka till Koh Lanta igen så är jag definitivt sugen på att prova deras matlagningskurser! Supergott!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats