Finabarnsaker – Inspiration för barn och familj

Thailand – Koh Lanta

Nu har vi redan hunnit vara två veckor här på Koh Lanta. Herregud vad tiden går snabbt! Totalt kommer vi att vara här i sex veckor och barnen ska gå i svensk skola och förskola i fyra veckor! Ett äventyr för hela familjen!

Efter att överlevt ca 20 timmars resa (där barnen såklart knappt sov) kom vi fram till vår villa som vi hyr på Long Beach på Koh Lanta! Så otroligt fint! Huset är 4 rum och kök och har en egen pool och ca 100 meter till havet!

IMG_9482 IMG_9546 IMG_9567

Oftast har vi inte så mycket planerat om dagarna utan det blir mycket bad både i pool och på standen! Barnens nya favoritsysselsättning är att åka tuk tuk haha. Jag älskar det också! Det är så otroligt varmt här så jag hade gärna legat i vattnet eller åkt runt i en fläktade tuk tuk hela dagarna 🙂

På kvällarna varierar vi mellan att ibland köpa hem thaimat men oftast äter vi på någon mysig restaurang och kolla på solnedgången! Så underbart att äta på stranden. Barnen kan springa runt och leka i sanden och hittar varje kväll någon ny kompis att leka med. Roligt att det är så mycket barn här överallt!

Men solnedgångarna här på Koh Lanta är helt magiska! ?

IMG_9127 IMG_9227


IMG_9514 IMG_9548

Värmen tvingar en att komma ner i varv men dagarna går ändå fort. Den här veckan började barnen i skolan och dom går då kl 8.30 – 14.00 alla dagar utom på fredagar då de går 8.30 – 12.00. Än så länge verkar de trivas jättebra och jag är så imponerad över skolan Sanuk. Så underbar!

De följer svenska kursplanen men gör många utflykter, lär sig lite thailändska, lär sig om kulturen, badar i pool och tränar på att simma och är mycket nere på stranden och leker och samlar snäckor, stenar mm. I Vilmers förskoleklass är de just nu 7 elever och i Ellas grupp är de också bara 7 barn. Jämför det med barnens grupper hemma i Sverige som är på 26 resp 24 barn. De går ju kortare dagar än hemma i Sverige men eftersom de är så få barn så får de mycket mer gjort här och blir hela tiden sedda av pedagogerna. Pedagogerna jobbar sedan kvar längre om dagarna och gör då all dokumentation och planering så att ingen tid behöver tas från barnen när de är där ?

Nu ska jag försöka fånga en tuk tuk och åka iväg och hämta barnen! Vi hörs snart igen 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats