Finabarnsaker – Inspiration för barn och familj

Koh Lanta del 2

Dagarna rullar på här i värmen och nu har vi ”bara” två veckor kvar här! Tiden går så snabbt och vi har skapat oss en ny vardag här nere, även om det är en väldigt lyxig vardag 🙂 Och vi trivs så otroligt bra i huset vi hyr! Här vid poolen spenderar vi många timmar.

IMG_9546

IMG_9768

Det har varit otroligt hett i några veckor men görra veckan kom lite regn och det blev något ”svalare” i luften. Men det är fortfarande runt 32-33 grader så man slipper frysa. Jag har aldrig varit med om att svettas så här mycket 🙂 Barnen trivs väldigt bra i svenska skolan, får nya kompisar och gör så mycket roligt! Förra veckan var både Vilmers och Ellas grupp iväg och hälsade på i ett tempel där de träffade munkar och hade en ceremoni tillsammans. Jag frågade Vilmer innan de skulle åka dit om han visste hur munkar såg ut. ”Ja! Dom är runda med ett hål i” svarar han 🙂

Vilmer kom hem efter utflykten och berättade om hur munkarna sov på golvet eftersom de inte fick ha någon säng, andra ritualer de gjorde och att barnen inte fick visa axlar och knäna i templet. Jag älskar hur barn bara tar in allt precis som det är utan att döma. Det var bara så det var och inget konstigt med det.

På torsdagar har barnen storsamling där vi föräldrar också får vara med. Sist fick barnen visa upp alla djurnamn de lärt sig på Thailändska, dagarna och räkneord. Här i salan på skolgården brukar barnen ha samlingar.

IMG_9787

I helgen var hela familjen lediga och då passade vi på att åka till Gamla stan för att hyra en longtail-båt som tog oss till en liten ö som heter Koh Bubu. Vilket paradis! Vi var helt ensamma på ön och båten väntade på oss tills vi ville åka tillbaka. Vi badade i det kristallklara vattnet och Vilmer försökte fånga fiskar med sin sandsil. Jag hade kunnat ligga i det varma vattnet hela dagen om det inte vore för att solen var så stark så vi höll på att bli grillade 🙂 Barnen hade med sig lördagsgodiset dit som de plockade fram men så plötsligt skriker Ella till och då står det en apa precis bredvid henne som också var sugen på lördagsgodiset haha.

IMG_9876 IMG_9883 IMG_9886

På söndagen besökte vi en ny strand som vi inte varit på tidigare, Klong Khong. Den stranden blev en ny favorit! Så fin sand, mysiga restauranger med hängmattor och underbart vatten. Hit åker vi definitivt igen!

IMG_9909 IMG_9949

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats