Finabarnsaker – Inspiration för barn och familj

Dockskåpsprojekt – Del 1

I somras fyllde min dotter 4 år och hon har under ett års tid tjatat om hur mycket hon önskar sig ett dockskåp! Så jag satte igång och pyssla och det blev många långa kvällar! Men det har varit ett otroligt roligt projekt att fixa iordning dockskåpet, leta efter fint innehåll och att inreda. Det var en mycket nöjd liten tjej som såg dockskåpet stående på köksbordet när hon kom upp på födelsedagsmorgonen. Storebrorsan på 6 år blev lika nöjd han och de började leka direkt haha…

 Jag köpte ett helt nytt Lundby-dockskåp från Ellos och sen blev det så mycket att fylla dockskåpet med så jag var tvungen att köpa till en undervåning också ? En del av sakerna är köpte och andra är omgjorda, sydda eller ihoppysslade av mig. Några av sakerna (så som tavlor, vissa möbler och inredningsdetaljer) är likadana som vi har hemma vilket barnen såklart tyckte var extra roligt.

Dockskåpet hade redan söta tapeter från början men jag var sugen på att göra om det till ett lite mer modernt dockskåp så jag målade om alla väggar, vissa golv samt fasaden och tak!

Ni är många som varit nyfikna på inköpsställen och DIY-tips mm och jag kommer att berätta ALLT här i bloggen, men det får bli i lite olika inlägg! ?

Här kommer i alla fall slutresultatet:

Enlight64Enlight71 Enlight70 Enlight69 Enlight65 Enlight62

Enlight75

Enlight61 Enlight60 IMG_3925

Så här såg huset ut från början:

el

Enlight172

 Och taket hade den här färgen…Enlight169

Men jag köpte in lite färg från Panduro och efter många antal strykningar blev det klart!

Enlight168 Enlight170 Enlight171

Fasaden fick sig också en grå makeover.
Enlight174

Vi hinner med ett litet DIY-tips också som avslutning på det här blogginlägget 🙂

Jag var så sugen på att ha en hussäng i barnrummet i dockskåpet och jag hittade faktiskt ingen bra i okej prisklass som gick att köpa så jag köpte istället sushi en kväll och tog med mig lite extra pinnar hem ? En såg, lite lim och senare lite färg så var det klart ?

Enlight161 Enlight162 Enlight163 Enlight164 Enlight165

Enlight167
Fortsättning följer….

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats